Monopoly Spongebob

Door Astrid PaterHet kon niet uitblijven deze Monopoly-variant: Monopoly Spongebob. Twee grote witte ogen staren je aan. Je opent de doos en wordt de wereld van Spongebob ingezogen.

De wereld van Spongebob
Uiteraard is alles wat we kennen aangepast op het Spongebob-thema. De straten zijn vervangen door bekende locaties uit Spongebob. Het restaurant De Krokante Krab is natuurlijk de duurste ‘straat’, samen met de ananas van Spongebob. Algemeen Fonds en Kans zijn vervangen door Reddingsboei- en schatkistkaarten. De pionnen zijn mooie loden karakters uit Spongebob. De huisjes en hotels, ananassen en krab-restaurantjes. De regels zijn de standaard monopoly-spelregels met daarop één uitzondering.

Planktonregel
Die uitzondering is de planktonregel. Van tevoren spreek je af of je de planktonregel toepast. Het is een soort sudden death-regel om het spel niet eindeloos lang te maken. Elke keer dat er 1 gegooid wordt, schuift de planktonmunt een vakje op. Wie op het vakje met de planktonmunt terecht komt, krijgt de bezitting gratis in zijn bezit, tenzij deze al van iemand anders is. De planktonregel kan je dus een hoop geld besparen. Daar staat tegenover dat het spel voorbij is zodra de planktonmunt op De Krokante Krab eindigt. Alle bezittingen worden dan omgezet in geld en wie het meeste geld heeft, wint het spel. Wanneer er veel enen gegooid worden is het nadeel van de planktonregel dat het spel juist te snel afgelopen kan zijn. Heb je net je eerste ananas gekocht, is het spel voorbij. Risico van het vak.

Conclusie
Monopoly Spongebob zal bij veel kinderen tot de verbeelding spreken. Het zegt ze waarschijnlijk meer dan Hofplein, Kalverstraat of Zijlweg. Ook volwassenen (ik denk met name aan studenten die massaal Spongebob kijken) zullen veel lol aan deze variant beleven. Het ziet er mooi en vrolijk uit. En die doos alleen al kijkt je verleidelijk aan vanuit de schappen van de winkel.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 60 - 90 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 44,95

 

. : B A N N E R S : .