Monopoly: Wereldwonder Editie

Door Astrid PaterDe laatste jaren zijn er verschillende soorten Monopoly op de markt gekomen. Van Feyenoord naar Utrecht, van Disney naar de Euro; en nu is het tijd voor een Wereldwonder Editie.

Schitterende uitvoering
Het bordspel ziet er fantastisch uit. Niet alleen zijn de plaatjes erg mooi, maar in het midden zie je de wereldkaart waar met nummers wordt aangegeven waar de wereldwonderen zich bevinden. Daarnaast zijn ook de pionnen prachtig uitgevoerd. Elke pion is een vooruitgang in de manier van voortbewegen door de eeuwen heen. Te beginnen met de kano en te eindigen met het eerste vliegtuigje. Tenslotte staat op de kaarten ook een extra uitleg over de wereldwonderen zelf, je leert er dus ook nog van.

Sneller
De Wereldwonder Editie is een stuk sneller klaar dan het gewone Monopoly. Dit komt voornamelijk door de spelregel dat je alle wereldwonderen bezocht moet hebben. Zodra dit een speler lukt, is het spel afgelopen en wordt er gekeken wie het meeste geld heeft. De speler met het meeste geld wint het spel. Wie overigens het spel als eerste uitspeelt, krijgt een flinke bonus van 1500 miljoen Euro.

Voordelen
Groot voordeel van de Wereldwonder Editie is dat het spel snel is afgelopen. Je zit dus niet uren te spelen om anderen failliet te krijgen. Voor al wie juist dit het aantrekkelijke aspect van het spel vindt, kan dit gewoon blijven doen. Een ander voordeel is, dat je in een slechte spelpositie kunt verkeren, maar toch kunt winnen. Ook al heb je geen straten en loop je inkomsten door huisjes en hotellen mis, je hebt altijd kans op de 1500 Euro bonus. En zo kun je op de valreep ook het spel winnen.

Conclusie
De Wereldwonder editie van Monopoly is zeker de moeite waard om te spelen. Al is het alleen al om de fantastische uitvoering van het spel. Daarnaast is het spel ook toegankelijk voor mensen die niet al te lang met een potje Monopoly bezig willen zijn. Tenslotte is het interessant om over de wereldwonderen te lezen, want je weet er vast nog niet alles van.
Uitgever: Hasbro
Speelduur: 80 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .